III Xornada Castañeira (27 de outubro)

CARTEL_LIXEIRO MAGOSTO ANGUIEIROS

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3 respuestas a “III Xornada Castañeira (27 de outubro)

  1. Cómo se que no les puedo enseñar nada sobre el tema castañas , interpreten más comentario cómo recuerdo de mi niñez ,solo eso ! : Recuerdo que para sacar la cáscara se le ponían cuatro papas en cada esquina de la bolsa llena y dos hombres la golpeaban sobre un tronco cortado horizontal , y luego así peladas se las cocinaba en agua , y si eran ” verdes” ,se hacían asadas con cáscara cortándole un poquito de cáscara ,tenía yo cuatro años ,tengo 72 ,la nostalgia NO MUERE se irá conmigo

    1. Efectivamente, as castañas ‘verdes’ ou naturais utilízanse para comer asadas normalmente. Despois tamén se poden “secar” con calor nas caniceiras e pasan a ser “castañas secas ou pilongas”. Esas gardábanse para consumir durante o ano, xeralmente cocidas e incluso con leite. Gran valor nutricional, sobre todo para os invernos.
      Nunha aldea de Courel, non moi lonxe de aquí fan en decembro a Festa da Pisa da Castaña Seca (escenifican como se lles quitaba a pel ás castañas secas de maneira manual como antigamente) Aquí podes ver un video: https://www.youtube.com/watch?v=v2a1hfOqHic

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